• DSC00431
  • IMG 7917b
  • DSC00431
  • IMG 7917b

Zwangerschap

 

 

 

Eerst en vooral wensen wij jullie een dikke proficiat met de komst van jullie spruit!

Je bent zwanger, je krijgt een kindje, het is allemaal heel bijzonder. Maar bovenal is het een normaal en natuurlijk gebeuren. Het is zoveel meer als gewoon maar iets lichamelijks! Je verwacht iets, er groeit iets binnenin jou, het is een wonder dat je in heel je zijn kan raken. Een nieuwe wereld gaat open, een nieuw hoofdstuk gaat beginnen in jullie leven!

Omdat een zwangerschap ook veel vragen en twijfels met zich meebrengt, vinden wij het belangrijk dat je als zwangere vrouw, maar vooral als koppel goed begeleid wordt tijdens de zwangerschap, op lichamelijk vlak, maar zeker ook op emotioneel en relationeel vlak.

Om aan deze behoeften te voldoen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan, samen met andere zwangere koppels of individueel, deelnemen aan prenatale workshops. Hierin gaan we samen dieper in op de zwangerschap, de arbeid en bevalling, de kraamperiode, waar borsten eigenlijk voor dienen, maar ook de onmisbare rol van papa's komt aan bod in de papa-avond.

Tevens is er de mogelijkheid om alleen of als koppel bij ons op consultatie te komen. Op deze manier wordt de zwangerschap goed opgevolgd. Tijdens deze consultaties worden de medische controles uitgevoerd (bloeddruk, urinecontrole, voelen hoe je kindje ligt, luisteren naar de harttoontjes, ...), er is tijd om vragen en twijfels aan bod te laten komen en jullie worden individueel voorbereid op de komst van jullie kindje op maat van jullie eigen behoeften. Indien gewenst, kan deze consultatie gekoppeld worden aan een individuele prenatale les.

Meer en meer krijgen we ook de vraag 'Wat met de oudere kindjes?' Wat vertel je, wat niet, hoe bereidt je hen hierop voor? Ook hier kunnen wij je bijstaan met een 'lesje' (ong 30-45') op kleuter/kindermaat (vanaf ong 3-4j) waarin wordt uitgelegd wat er in de buik van mama gebeurd, wat ze zich kunnen voorstellen bij 'de geboorte', wat dit nadien met zich meebrengt en wat zij als grote broer/zus kunnen beteken.

Om je conditie tijdens de zwangerschap op peil te houden, de bloedsdoorstroming te bevorderen, je lekker te ontspannen, … is er tevens de kans om deel te nemen aan zwangerschapszwemmen (meer info onder prenatale cursussen).