• weegschaal Isaiah
  • DSCN2037
  • bij papa in bad b
  • Tristan wegen 2
  • weegschaal Isaiah
  • DSCN2037
  • bij papa in bad b
  • Tristan wegen 2

Bevallen! .. En Nu?

Eerst en vooral een hele dikke proficiat met de geboorte van jullie baby!

De spanning van de zwangerschap, de arbeid en de bevalling is achter de rug. Je kleine wonder is er bijgekomen.

Maar wat dan? Ga ik het allemaal wel alleen kunnen? En wat als er toch iets niet gaat zoals ik dacht? Of wat als er zoveel vragen naar boven komen?

Zowel na een ziekenhuisbevalling, een polyklinische bevalling als na een thuisbevalling staan wij altijd klaar om jullie verder te begeleiden.

Hierbij hebben wij oog voor zowel moeder als kind, maar ook voor de partner en eventueel andere kindjes.

Bij de kersverse mama zullen we steeds navragen hoe je je zich voelt, welke vragen je hebt, hoe de borstvoeding of de flesvoeding gaat. Ook zullen wij het bloedverlies nakijken en controleren wij hoe de baarmoeder het stelt. Indien er sprake is van een hechting (na een scheurtje, een knipje of een keizersnede) zullen wij ook deze opvolgen, evenals het geven van advies over voeding, seksualiteit, … maakt deel uit van ons gesprek.

Daarnaast is er natuurlijk ook de baby om op te volgen. Hoe verzorg je weer dat naveltje en wat doe je als het naveltje is afgevallen? Gaan de voedingen goed? Wat moest je weer allemaal doen bij dat babybadje? De huidskleur, de navel, het eten, het gewicht, … Het wordt allemaal opgevolgd en genoteerd! En ook hier staan wij klaar met raad en daad rond het wel en wee van jullie kleine spruit. Tevens is het mogelijk om op de 4e of 5e dag de hielprik thuis uit te voeren door ons.

Indien jullie er voor gekozen hebt om borstvoeding te geven, maar het gaat toch niet zoals  je dacht, staan wij ook hier voor jullie klaar. Door onze ervaring als vroedvrouw en onze eigen ervaring als mama, is het zoeken naar de oorzaak en een gepaste oplossing in de meeste gevallen geen probleem. Vraagt het toch extra zorgen om je borstvoeding te doen slagen, verwijzen we je graag door naar een lactatiekundige.